طرح توجیهی تولید الکل ازخرما
خلاصه طرح توجیهی تولید الکل ازخرما
به ادامه مطلب بروید
طرح توجیهی تولید الکل ازخرما ظرفیت الکل 300/000 لیتر
اسیدسیتریک 60/000 لیتر تفاله خرما 300 تن
خلاصه طرح :
موضوع طرح : تولید الکل از خرما
نوع تولیدات وظرفیت : 300 تن الکل 60 تن اسید سیتریک 600 تن شیره خرما و 300
تعداد شاغلین : 28
مشخصات سرمایه گذاری طرح (ارقام به میلیون ریال)
سرمایه گذاری کل طرح :
سرمایه گذاری ثابت :
سرمایه در گردش :
در آمد سالیانه:
سود ویژه :
7820
6600
850
9450
دوره بازگشت سرمایه : 37 ماه
نرخ باز دهی سرمایه : % 33
مقدمه :
خرما موارد مصرف مختلفی دارد که یکی به عنوان ماده غذایی مقوی به شمار می
رود و با توجه به انواع خرما با کیفیت های متفاوت در مواقع نوع مرغوب آن
مصرف غذایی داشته و یا اینکه در تهیه نان و کیک و سایر صنایع تولید مواد غذایی
خرما های با کیفیت پایین تر مورد استفاده قرار میگیرد از دیگر موارد استفاده از
خرما برای مصارف دارویی و طبی از قبیل تهیه سرکه الکل و اسید و همچنین از تفاله
آن به عنوان خوراک دام استفاده می کنند و به عقیده صاحبنظران امکانات بالقوه و
متنوعی برای دیگر مصارف خرما وجود دارد که هنوز بررسی و شناخته نشده است .
محصولات :
– 1 الکل – 2 اسید سیتریک – 3 شیره خرما – 4 تفاله خرما
روش تولید :
– 1 ابتدا خرما با اب مخلوط می گردد این ترکیب به نسبت %50 اب و %50 خرما
می باشد دماب مورد نیاز 25 درجه سانتیگراد می باشد که در این دما قدرت
حلالیت قند بالا رفته و باعث جدا شدن قند خرما می گردد .
– 2 با استفاده از یک دستگاه پرس تفاله و هسته خرما از شیره حاصله جدا می گردد
که شیره رقیق خارج شده حاوی %45 قند می باشد . زمان مورد نیاز این کار 1 تا 2
ساعت پیش بینی می گردد . پس از این مرحله شیره و تفاله تفکیک می گردد .
– 3 در اینجا سه مخزن ذخیره شیره رقیق موجود می باشد و شیره های رقیق
شده در این مخازن نگهداری می شوند و به دو بخش تقسیم می گردد و قسمتی
جهت تولید الکل و بخشی نیز برای تولید شیره غلیظ مورد استفاده می گیرد .
– 4 در این قسمت فیلتر های تعبیه شده ذرات در شیره خرما را جدا نموده و بدین
ترتیب شیره حاصله شفاف می شود .
– 5 در این قسمت شیره بدست آمده در دیگهای پخت تحت خلاء قرار می گیرد
دمای مورد نیاز 75-80 درجه و فشار 540-560 میلی متر جیوه و زمان پخت 2/5
ساعت می باشد که غلظت شیره را به %70 می رساند .
– 6 شیره آماده شده در مرحله 5 در مخازنی که در این قسمت کار گذاشته شده
ذخیره می گردد .
– 7 در این مرحله قوطی هایی که برای بسته بندی شیره در نظر گرفته شده شسته
و خشک می گردد .
– 8 عملیات بسته بندی شیره
– 9 مخزن رشد مخمر در این بخش میباشد که با اب و نیترات آمونیم و سایر مواد
کمکی جهت تسریع دررشد اضافه میگردد .
– 10 در این بخش بوسیله همزن اکسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تامین می
گردد مدت زمان لازم در یان مرحله 2/5 ساعت میباشد .
– 11 در این مرحله شیره رقیق حاصله در مرحله 3 به فرمنتورهایی که در این
قسمت کار گذاشته شده انتقال می یابد و با مخمرهایی که در این مرحله 9و10
آماده شده اند مخلوط می گردند . فرمنتورها تمام شرایط لازم برای تخمیر را دارا
می باشند ( از قبیل اکسیژن دما و… ) به شیره موجود در فرمنتورها %45 آب اضافه
می شود پس ترکیب شیره و آب به نسبت % 45 میباشد و در نهایت در این مرحله
مخمرها قند موجود در شیره را به الکل تندیل می کنند و با توجه به اینکه در اینجا
رشد مخمر بی هوازی است همزن وجود ندارد الکل بدست آمده در این قسمت
دارای % 10 غلظت میباشد و این مرحله مشترک با مرحله تهیه اسید میباشد .
– 12 دیگهای تقطیر اولیه در این قسمت کار تقطیر و جدا ساختن اب را انجام
میدهند و غلظت الکل به میزان % 50 میرسد .
( 13 مخزن ذخیره الکل بدست آمده ور مرحله قبل
– 14 دیگهای تقطیر ثانویه در این قسمت اب موجود در الکل مرحله 12 را کاهش
داده و غلظت الکل به %90 می رسد .
5 محل ذخیره الکل اماده شده در مرحله 14
– 16 در این مرحله الکل در بطری شیشه ای ظرفیت 600 سی سی بصورت
اتوماتیک بسته بندی می گردد .
-1 سرمایه گذاری ثابت طرح :
-1-1 زمین محل اجرای طرح :
متراژ زمین
قیمت واحد (ریال )
قیمت کل ( میلیون ریال )
5000
300/000
####
-2-1 محوطه سازی :
ردیف
شرح
مساحت
هزینه واحد
هزینه کل
(مترمربع)
( ریال )
(میلیون ریال)
1
خاکبرداری و تسطیح
5000
10/000
50
2
حصار کشی
600
250/000
150
3
فضای سبز ، خیابان کشی
1000
20/000
20
جمع
220
ساختمانها
ردیف
شرح
مساحت زیربنا
هزینه واحد
هزینه کل
(مترمربع)
(میلیون ریال )
1
سالن تولید
1000
800/000
800
2
انبارها
500
800/000
400
3
ساختمان اداری و
100
1/200/000
120
سرویس ها
4
نمازخانه
40
1/000/000
40
5
آزمایشگاه
100
1/500/000
150
6
نگهبان و سریدار
30
1/000/000
30
7
تاسیسات و پارکینیگ
80
500/000
40
جمع
1580
دیدگاه ها